top of page

Slutantagning: Vad innebär det?

"Jag ångrar mitt val, vill byta gymnasie, är inte behörig att söka - vad gör jag?"

Nu har beskedet om slutantagning kommit och många elever är förstås nöjda med både program och skola, men inte alla. Oavsett om du ångrar ditt val, inte kom in där du tänkte dig, inte kommit in alls eller inte ens sökt till gymnasiet, så är det inte för sent. På Svea Gymnasium finns det fortfarande lediga platser för dig som vill ha en gymnasietid utöver det vanliga. Hur söker jag till Svea Gymnasium nu? 

Fram till den 14 augusti så sköts antagningen till Svea Gymnasium av Gymnasieantagningen i Storstockholm. Om du vill ångra ditt val eller göra en sen ansökan ska du därför vända dig till studievägledaren på din grundskola eller direkt till Gymnasieantagningen. Du når dem enklast på mejl gymnasieantagningen@storsthlm.se.


Efter den 14 augusti tar vi själva över antagningen och då kontaktar du oss på info@sveagymnasium.se.


Om du söker via Gymnasieantagningen har de fått dina betyg från din grundskola, men om du söker direkt till oss behöver vi en kopia av dina grundskolebetyg.  Vilka program kan jag söka till på Svea Gymnasium? 

Då Svea Gymnasium är en helt ny gymnasieskola, så du kan bara söka till årskurs 1 i år. Vi erbjuder fyra högskoleförberedande program: Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet.

Läs mer om inriktningar och valbara fördjupnngar på vår hemsida.  Är du behörig? 

Innan du söker kan det vara klokt att kolla om du är behörig. Skolorna får inte ta emot dig till ett program du inte är behörig till. För att vara behörig att antas till ett högskoleförberedande program måste du vara godkänd (betyg A-E) i minst 12 ämnen och beroende på vilket program du söker kan det finnas speciella ämnen du måste vara godkänd i.


För att vara behörig till Naturvetenskapsprogrammet eller Teknikprogrammet krävs att du har godkända betyg i biologi, fysik och kemi samt i minst sex andra valfria ämnen + i svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik.


Till Ekonomiprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet krävs godkända betyg i geografi, historia, samhällskunskap och religionskunskap samt i minst fem andra valfria ämnen + i svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik. 


Om du inte är behörig kan du bli det genom att gå Introduktionsprogram. Studievägledaren på din gamla grundskola kan hjälpa dig att hitta en skola med introduktionsprogram. Om du blir behörig väldigt fort kan du kontakta oss för att komma in redan i höst! Så länge det inte har gått alltför långt på terminen och vi har platser kvar är du varmt välkommen till vår skola.Varför ska jag välja Svea Gymnasium? 

Oavsett om du planerar att studera vidare, arbeta direkt efter studenten eller starta eget företag får du med dig de rätta verktygen för att kunna forma din framtid och följa dina drömmar. Genom vårt nytänkande arbetssätt får du en bred utbildning fokuserad på entreprenörskap och innovation. Vi strävar efter att erbjuda dig de verktyg och den kunskap som krävs för att nå dina karriärdrömmar och kunna påverka samhället positivt. Du får möta framgångsrika företagare som inspirerar och öppnar dörrar.


Alla elever får två mentoreren skolmentor som ger dig stöd i det vanliga skolarbetet och en näringslivsmentor som ger dig tillgång till nya nätverk och kontakter med arbetslivet.   Förutom de vanliga kurserna får ni också möjlighet att delta i olika projekt och utmaningar där ni får tillämpa era kunskaper i praktiken. Vi ordnar föreläsningar, workshops och samarbetsprojekt med företag och entreprenörer från livet utanför skolan. Vi tror på att lärande sker bäst genom att göra och vi kommer att ge er utrymme och stöd för att förverkliga era egna affärsidéer och projekt.


 

Var med från början! Svea Gymnasium är en skola som värderar kreativitet, nytänkande och du får möjlighet att utveckla dina kunskaper och talanger på bästa sätt. På Svea Gymnasium har vi skapat en miljö där du uppmuntras att tänka utanför boxen, utforska dina idéer och ta initiativ till att förverkliga dina visioner.


Svea Gymnasium är en helt ny gymnasieskola där du som elev har stora möjligheter att påverka allt från namn på klassrum och vilka böcker som ska finnas i biblioteket till regler, stämning och traditioner. Det är ett unikt tillfälle att göra avtryck! Svea Gymnasium är mer än bara en skola. Det är en plats där du får utveckla dig som individ, utmana dina gränser och forma din framtid.  

Publicerings datum

11 juli 2023

Lästid

10 min

Dela

Slutantagning: Vad innebär det?
Svea Gymnasium är igång med föreläsningar, entreprenörskap och innovation!
Första dagen på gymnasiet! Kl. 10 den 23 augusti är det dags. Varmt välkommen!
3 augusti öppnar Svea Gymnasium Sollentuna Stockholm för den som vill upptäcka: Antagen, nyfiken på att söka, familj eller kompis.

Fler nyheter

bottom of page