Samhällsprogrammet

”Förståelse för sin omvärld ger en unik nyckel till många spännande dörrar”

Är du naturligt nyfiken? Är du en person som inte alltid nöjer dig med det ytliga svaret utan även vill ha fakta bakom det? Kanske inspireras du av kvalitativ journalism eller framgångsrika ledare, eller så har du helt enkelt en naturlig ambition att lyssna, lära och förstå hur människan och vår värld utvecklats från ax till limpa på individuell och global nivå.

Svea Gymnasiums samhällsprogram tar med dig på en historisk resa inom religion, språk, beteendemönster, psykologi och kommunikation samtidigt som du fördjupar dig i ämnen som internationalisering, välfärd, genus och ledarskap. Här får du inte bara lära dig hur saker är, utan även hur det kom sig att de blev så. Samhällsprogrammet ger dig verktygen att på djupet kunna analysera vår omvärld och medmänniskor på flera plan – en kunskap som är oerhört värdefull inom en rad branscher, i synnerhet om du har ett intresse för att arbeta och samverka med andra människor både intellektuellt och emotionellt. En heltäckande förståelse för mänskligheten och individerna i den är en oslagbar färdighet såväl inom reklam och marknadsföring som i socialt arbete och ledarskap.

Svea Gymnasiums samhällsprogram passar dig som:

  • Är kunskapstörstig och vill förstå samtiden och mänskligt beteende på djupet
  • Är nyfiken på och engagerad i dina medmänniskor
  • Vill ha möjligheten att förändra och skapa gott för andra
  • Drömmer om att arbeta som t.ex. lärare, journalist, psykolog, socionom eller statsvetare

Samtliga av Svea Gymnasiums program genomförs med löpande individuell uppföljning, flertalet gästföreläsare och studiebesök samt ett flexibelt och modernt studiesätt.

Ladda ner